نقش والدین در آموزش موسیقی کودکان
بسیاری از کودکانی که در سنین پایین یادگیری موسیقی را آغاز میکنند، هنوز مهارت کافی برای نظارت بر تمرینات خودشان ندارند. در اغلب مواقع آنها به والدین حمایتگر نیاز دارند تا آنها را در مسیر یادگیری موسیقی راهنمایی و تشویق کنند. میتوان گفت در سالهای کودکی نقش والدین در آموزش موسیقی کودکان، بیشتر از نقش خود بچهها است!
وقتی بیوگرافی بسیاری از بزرگترین موسیقیدانهای جهان را میخوانیم، متوجه میشویم که مشوق اصلی آنها والدینشان بودهاند. اگر فرزندتان به تازگی آموزش موسیقی را شروع کرده است و شما نمیدانید چطور در این مسیر او را یاری کنید، در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی در اصفهان با ما همراه باشید.
نقش والدین در آموزش موسیقی کودکان چیست؟
۱. با معلم فرزندتان مشورت کنید
از معلم فرزند خود بپرسید که عملکرد کودک شما را چگونه ارزیابی میکند و میزان تمرین پیشنهادی او چهقدر است. بر این اساس میتوانید کودکتان را در مسیر درست راهنمایی کنید و مطمئن باشید که بیش از حد به او فشار وارد نمیکنید.
۲. شرایط تمرینی مناسبی را برای کودک فراهم کنید
یکی از مهمترین جلوههای نقش والدین در آموزش موسیقی کودکان، فراهم کردن شرایط مناسب تمرین است. کلاس موسیقی کودک در اصفهان کودک برای تمرین قبل از هرچیز به یک مکان ایدئال نیاز دارد. این مکان باید یک اتاق گرم، با نور کافی و بدون سروصدای مزاحم باشد. به علاوه وسایل مورد نیاز کودک برای تمرین مثل پایه نت را همیشه در این اتاق قرار دهید.
۳. یادگیری موسیقی را برای کودک طاقتفرسا نکنید
اگر واقعا میخواهید موسیقی نقش مهم و مثبتی در زندگی فرزندتان داشته باشد، باید کاری کنید که از فرآیند یادگیری آن لذت ببرد. با یادآوری مکرر تمرین به کودک یا سرزنش کردن او به خاطر عدم تمرین، یادگیری موسیقی را برای کودک تبدیل به عملی طاقتفرسا خواهید کرد. اولین نقش والدین در آموزش موسیقی کودکان این است که حامی باشند. به علاوه هم معلم و هم والدین، نباید فراموش کنند که انتظاراتشان از کودک واقعبینانه باشد.
۴. کیفیت و نظم را قربانی میزان تمرین نکنید
اگر کودک چهار تمرین ۱۵ دقیقهای و باکیفیت داشته باشد، ارزش آن از یک تمرین ۱ ساعته طاقتفرسا بیشتر است. مخصوصا درباره کودکان کوچکتر که زودتر از تمرین خسته میشوند، بهتر است از بازههای تمرینی کوتاه اما منظم و باکیفیت استفاده شود.
۵. از کودک انتقاد نکنید
اگر کودک هنگام تمرین اشتباهی را مکرر تکرار میکند، بهتر است شما اشتباهش را به او گوشزد نکنید. انتقاد شما میتواند برای کودک بسیار دلسردکننده باشد. این اصل را در نظر بگیرید که وظیفه والدین تمجید و وظیفه معلم، آموزش است. پیشنهاد میشود شما هرگز وارد نقش آموزش و تصحیح نشوید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کارگاه کلاس مادر و کودک در اصفهان میتوانید در هر روز برای مشاوره تلفنی کودک با برترین متخصصان روانشناسی در آموزشگاه موسیقی رادفر از طریق شماره ۰۹۱۲۹۳۴۴۹۶۴ و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره ۳۴۴۸۵۹۳۴–۰۳۱ تماس بگیرید.
۶. تمرین کودک را به بخشی از برنامه خانوادگی تبدیل کنید
مهم است که کودک هنگام تمرین احساس نکند از کل خانواده جدا شده تا یک تکلیف اجباری را انجام دهد. در زمان تمرین کودک، همه اعضای خانواده میتوانند به سراغ کارهای مهم خودشان بروند. برای مثال بهتر است هنگام تمرین کودک بقیه اعضای خانواده به تماشای یک فیلم یا فعالیت تفریحی نپردازند تا تمرکز کودک به هم نریزد.