آموزش موسیقی کودک در جهان و تاریخچه آن

آموزش موسیقی کودک در جهان و تاریخچه آن

در تحقیقات بسیار زیادی تاثیر فراگیری موسیقی بر کودک و آینده او مورد بررسی قرار گرفته است که در تمامی این تحقیقات ، تاثیرات مثبت و چشمگیری در آموزش موسیقی به کودکان به اثبات رسیده است. کلاس موسیقی کودک در اصفهان همین موضوع اهمیت فراگیری موسیقی را از کودکی دو چندان می نماید. کودکان دنیای متفاوتی دارند بنابرین برای یاد دادن موسیقی به کودک باید از روش های مخصوص استفاده کرد. تمامی ویژگی های کودکان را باید در نظر گرفت تا بتوان استعداد آن ها را در زمینه موسیقی شکوفا کرد.

تاریخچه آموزش موسیقی کودک در جهان

تاثیر موسیقی بر هوش بر کسی پوشیده نیست.کودکی نیز بهترین سن برای رشد و تقویت ذهن و فعایت می باشد و به همین علت موسیقی کودک در روش های نوین بسیار مورد توجه قرار گرفته است. موسیقی کودکان سبکی ازموسیقی است باسازبندی خاص و ملودی های ساده و شیرین که توسط آهنگسازان بزرگسال برای کودکان ساخته می‌شود و مخاطبانی تا سطح نوجوانان را در بر می‌گیرد.

کلاس موسیقی کودک

آموزش به کودکان متفاوت از آموزش به بزرگسالان می باشد.بنابراین نباید انتظار داشت کودک با همان روش که بزرگسالان موسیقی را یاد می گیرند، موسیقی را آموزش دیده و به آن علاقمند شود.

در کلاس موسیقی کودک، سازها و نحوه تدریس با توجه به روحیات کودکان انتخاب شده و روش تدریس متد خاص و الگویی خاص دارد.

هدف اصلی از ساخت موسیقی برای کودکان، تفریحی و آموزشی است که در تعلیم و تربیت کودک برای رفتار، آگاه‌سازی، یادگیری، مهارت‌ها، بازی‌ها، رقص و آشنایی با فرهنگ بومی نقش مهمی ایفا می‌کند.

ﺍﻳﻦ ﺭﺷﺘﻪ ﺍﺯ ﻣﻮﺳﻴﻘﻲ، ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻣﻬﻢ ﺍﺳﺖ؛ ﺯﻳﺮﺍ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﺯﻳﺮﺑﻨﺎی ﻓﺮﺍﮔﻴﺮﻱ ﻣﻮﺳﻴﻘﻲ، ﭼﻪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺷﻨﻴﺪﺍﺭﻱ ﻭ ﭼﻪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻋﻤﻠﻜﺮﺩﻱ ﺍﺳﺖ .

ﺍﻳﻦ ﺷﺎﺧﻪ ﺍﺯ ﻣﻮﺳﻴﻘﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺑﻌﻀﻲ ﺍﺯ ﻛﺸﻮﺭﻫﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻛﺸﻮﺭ ﻣﺎ ﺟﻮﺍﻥ ﻭ ﻧﻮﭘﺎﺳﺖ، ﺩﺭ ﻛﺸﻮﺭﻫﺎﻱ ﭘﻴﺸﺮﻓﺘﻪ ﺑﻪ ﻭﻳﮋﻩ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺟﻨﮓ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﺩﻭّﻡ، ﺍﺑﻌﺎﺩ ﺗﺎﺯﻩﺍﻱ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ .

اولین کسی که به تدوین روشهای صحیح و کامل موسیقی پرداخت یک پزشک ایتالیایی بنام “کلودید مونته سوری می باشد، که حرفه اصلی او موسیقی نبود و اطلاعات زیادی در این مورد نداشته است.

روانشناسی در موسیقی کودک

موسیقی و بازی از مواردی هستند که در درمان بعضی از اختلالات روحی و روانی کودکان مؤثر است. موسیقی درمانی در کودکان باعث تغییردر خلق و خو می‌گردد و زمینه بهبود رفتارهای فردی، اجتماعی، اعتماد به نفس، درمان لکنت زبان و افزایش هوش آنان خواهد شد.

کلاس موسیقی کودک

امروزه با همکاری پزشکان، روانشناسان کودک و مربیان موسیقی در درمان بیماری‌هایی همچون اوتیسم، بی‌قراری و بیش فعالی ازموسیقی به عنوان یکی از راه‌های مؤثر برای درمان استفاده می‌شود.

تاریخچه آموزش موسیقی کودک

از ابتدای قرن بیستم، نیاز به شیوه‌های مدون در آموزش موسیقی به کودکان توسط موسیقی دانان مطرح شده‌است. شیوه‌های مهم آموزش موسیقی به کودکان عبارتند از:

روش « مونته سوری »

همانطور که گفته شد وی اولین کسی بود که به تدوین روش‌های آموزش موسیقی به کودک پرداخت. او یک پزشک زن اهل ایتالیا بود و حرفه او موسیقی نبود.

وی در سال ۱۹۰۷ «خانه کودکان» را برای کودکان ۳ تا ۷ سال تأسیس کرد و مشکلات آموزشی و تربیتی کودکان معلول را مطرح نمود و در این راه به آموزش موسیقی کودک دست یافت.

روش «امیل ژاک-دالکروز» ( ۱۸۶۵ تا ۱۹۵۰) :

آهنگساز، نوازنده و آموزگار سوئیسی بود و معتقد بود که دوران کودکی برای گسترش مهارت‌های پایه‌ای موسیقی بسیار اهمیت دارد و رشد هوش و شعور موسیقایی یکی از زیر ساخت‌های آموزش و تربیت کودکان است.

روش «کارل ارف» ( ۱۸۹۵ تا ۱۹۸۲ ) :

آهنگساز، مربی و موسیقیدان آلمانی بود. او «مدرسه موسیقی و ورزش» را تأسیس نمود. وی بر خلاقیت و بداهه پردازی تأکید داشت و هدف اولیه موسیقی را پرورش خلاقیت و کشف توانایی‌های بالقوه کودکان می‌دانست. در سال ۱۳۴۸ «سعید خدیری» که دانش آموخته مکتب ارف در آلمان بود برای اولین بار این شیوه آموزشی را در ایران مطرح نمود.

روش «زولتان کدای» ( ۱۸۸۲ تا ۱۹۶۷ ) :

آهنگ‌ساز و آموزگارمجارستانی بود. گرچه شیوه «کدای» از نام او گرفته شده‌است، اما این روش بوسیله خودش ایجاد نشده‌است بلکه فلسفه‌های وی در آموزش برای این شیوه بکار گرفته شده‌است.

روش «ادگار ویلمز» و «مارتینو»

ادگارویلمز اهل سوئیس بود. او معتقد بود آموزش موسیقی قبل از تولد و در «رحم» مادر شکل می‌گیرد. در سیستم «ویلمز» دو عامل کودک و خانواده اهمیت دارد.

روش «شینیچی سوزوکی » ( ۱۸۹۸ – ۱۹۹۸ ) :

شینیچی سوزوکی مدرس ویلن اهل ژاپن بود. او پس از جنگ جهانی دوم، زندگی خود را وقف آموزش موسیقی به کودکان نمود. او معتقد بود توانایی موسیقی، استعدادی ذاتی نیست بلکه قابلیتی است که می‌توان آن را پرورش داد.

سیستم «منهتن » :

در سال ۱۹۷۰ و پس از تأسیس کالج «مانهاتان ویل» در آمریکا موسیقی به صورت گسترده آموزش داده می‌شد. هدف آن بود که هنر و ادبیات در ایالات متحده ارتقاء یابد.

بهترین آموزشگاه موسیقی کودک

از آنجایی که اهیمت نحوه تدریس موسیقی کودک و محیط آن بسیار بالا است، ما در آموزشگاه موسیقی رادفر به عنوان یکی از بهترین و بزرگترین آموزشگاه موسیقی در اصفهان است ، زیر نظر بهترین استادان این رشته و در محیطی کاملا امن و جذاب، این شرایط را برای والدین و کودکان مشتاق فراهم آورده ایم.

یک دیدگاه بگذارید