یادگیری موسیقی را از کجا شروع کنیم؟
آموزش موسیقی در همه سنین از کودکی گرفته تا جوانی و میانسالی و حتی سالمندی مزایای خاص خودش را دارد. آموزش موسیقی یکی از بهترین راههای پرکردن اوقات فراغت و لذت بردن از لحظهها است. آموزش خوانندگی در اصفهان علاوه بر این یادگیری نواختن موسیقی، دارای فواید گستردهای از جمله بهبود حافظه و هماهنگی عضلات است. حتی اگر در کودکی فرصتی برای یادگیری موسیقی پیدا نکردید، هرگز برای شروع دیر نیست! در این مقاله سعی کردیم به این پرسش پاسخ دهیم که آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم و چگونه و با استفاده از چه روشهایی میتوانیم بهتر و موثرتر موسیقی را بیاموزیم.
آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم و چه مراحلی را طی کنیم؟
آموزش موسیقی نیز مانند هر مهارت دیگری مراحل گوناگون دارد. با هم قصد داریم به صورت قدم به قدم با این مراحل آشنا شویم.
بزرگترین و بروزترین مرکز آموزش آواز و خوانندگی پاپ و سنتی در اصفهان در آموزشگاه موسیقی در اصفهان برگزار می شود ،
قدم اول: نوع موسیقی مورد علاقه خود را انتخاب کنید
زمانی که تصمیم به یادگیری موسیقی میگیرید، بهتر است در ابتدای کار، ساز و نوع و سبک موسیقی را انتخاب کنید که از قبل همیشه به آن علاقه داشتید. اگر سبک موسیقی را انتخاب کنید که صدا و طنین آن را دوست دارید و به آن علاقه دارید باعث میشود تا در مراحل آموزش، بهتر بتوانید انگیزه خود را برای تمرین حفظ کنید. این موضوع باعث میشود که تمرینها و تلاشهای شما به یک فعالیت سرگرم کننده تبدیل شود که از آن لذت هم میبرید. با خودتان فکر کنید که آیا همیشه فکر نواختن پیانو را دوست داشتید؟ آیا از صدای سازهای سنتی مانند تار و سه تار لذت می برید؟ آیا همیشه میخواستید در یک گروه موسیقی سنتی، سنتور بزنید؟
علاوه بر این موضوع، شما باید آلت موسیقی را انتخاب کنید که با سبک زندگی شما نیز به خوبی همخوانی داشته باشد. اگر به طور دائم در حال حرکت هستید، انتخاب ساز قابل حملتری مانند ویلن ممکن است بر انتخابهای دیگر ترجیح داده شود. اگر ساکن آپارتمان هستید که معمولا دیوارهای نازک دارند، یک پیانوی دیجیتال با حجم صدای قابل تنظیم ممکن است یک گزینه مناسبتر برای شرایط شما محسوب شود.
اما برای تشخیص سبک آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم؟
برای شروع بهتر است به این سوالات پاسخ دهید. هنگام انتخاب سبک موسیقی که قصد دارید تا آن را دنبال کنید، ابتدا به موسیقی مورد علاقه خود فکر کنید. آهنگ مورد علاقه شما در چه سبکی هستند؟ آیا همیشه از گوش دادن به موتزارت و موسیقی کلاسیک اروپا لذت میبرید؟ آیا این ایده را دوست دارید که بتوانید یک تک نوازی با سازهای سنتی ایرانی به صورت بداهه نوازی بسازید؟ این انتخابهای مورد علاقه به طور حتم میتواند به شما در انتخاب سبک و نوع موسیقی که باید به دنبالش بروید، کمک خواهد کرد.
قدم دوم: هدف گذاری کنید
شما باید اهداف واقع بینانهای را برای آن چه میخواهید، یاد بگیرید و این که چقدر میتوانید زمان برای تمرین صرف کنید را نیزتعیین کنید. تنظیم هدف به شما به عنوان دانش آموز موسیقی کمک میکند تا بهتر روی مراحل آموزشی تمرکز داشته باشید. این کار همچنین به شما امکان میدهد پیشرفتهایتان را راحتتر دنبال و ارزیابی کنید.
در تعیین اهداف خود، در وهله اول به این فکر کنید که چرا میخواهید موسیقی بیاموزید؟ آیا این کار تنها یک فعالیت سرگرم کننده برای شماست که خودتان در خانه انجام خواهید داد؟ آیا میخواهید با دوستان نوازنده خود یک گروه تشکیل دهید؟ یا قرار است در آینده آن را حرفهایتر دنبال کرده و از آن درآمد نیز کسب کنید؟ پس از پاسخ دادن به این سولات، به نقشه و برنامهریزی خود فکر کنید تا بتوانید هدف گذاریهای واقع بینانه انجام دهید.
قدم سوم: تمرین مداوم
پس از این که دانستیم که آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم، حال نوبت تمرین است. بهترین راه برای رسیدن به اهدافتان تمرین مداوم است. برای این منظور بهتر است با همکاری مدرس و استادتان، یک برنامه تمرینی تنظیم کنید تا به شما کمک کند تا با یادگیری خود جهت داده و آن را به بهترین شکل، ادامه دهید. آموزش خصوصی دف در اصفهان
جلسات تمرین باید منظم و زمان بندی شده باشد تا حواس پرتی و اتلاف وقت به حداقل برسد. لازم نیست جلسات تمرین خیلی طولانی باشد، حدود 30 دقیقه در هر جلسه کافی است. اگر حتی 30 دقیقه برای تمرکز شما خیلی طولانی است، می توانید به دنبال دورههایی با چند جلسه کوتاهتر در روز باشید که در آن بتوانید از 10 تا 12 دقیقه در روز تمرین کنید. در حالی که باید تمرین را با برنامه ریزی منظم جلو ببرید، باید انعطاف پذیر باشید. گاهی اوقات، ممکن است کارهای ضروری تری نسبت به تمرین موسیقی داشته باشید و نیاز باشد به آنها رسیدگی کنید.
قدم چهارم: تمرین روی بخشهای یا تکههای کوچکتر موسیقی
تمرکز بر یادگیری بخشهای کوتاهتر یک قطعه موسیقی که گاهی اوقات به آن «چانک» میگویند، کارایی جلسات تمرینی شما را بهبود میبخشد. قطع کردن یا بخش کردن قطعات موسیقی، باعث میشود تمرین کارایی بهتری داشته و آن چه یاد میگیرید بهتر در ذهن شما ماندگار شود. در حین تمرین روی این بخشها، سرعت حرکت را افزایش دهید. بسته به مدت زمان جلسات تمرینی شما، ممکن است هر بار فقط یک بخش از یک قطعه دشوار را یاد بگیرید اما این اشکالی ندارد! به این ترتیب میدانیم آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم و برای این موضوع از بخشهای کوچکتر موزیک شروع میکنیم. این موضوع به یادگیری بهتر و سریعتر شما کمک بزرگی میکند.
قدم پنجم: از مترونوم استفاده کنید
هر زمان که تمرین میکنید از مترونوم استفاده کنید. این ابزار به شما کمک میکند که در هنگام اجرای قطعات گوناگون موسیقی با ریتم جلو بروید. این ابزار که به شکل دیجیتال درآمده و امروزه به شکل انواع اپهای موبایلی نیز موجود استبه نوآموزان کمک میکند وقتی موسیقی سختتر میشود سرعتتان را کاهش ندهید و وقتی موسیقی کندتر میشود سرعتتان را افزایش ندهید. حتی زمانی که در حال تمرین «چانک» هستیداز مترونوم استفاده کنید. مترونوم را روی سرعت کمتری تنظیم کنید و به آرامی بخشهای دشوار را تمرین کنید، به این ترتیب میتوانید بر زمان بندی مسلط شوید. سپس به آرامی سرعت مترونوم را افزایش دهید تا زمانی که به سرعت اصلی برسید.
قدم ششم: موسیقی نواخته شده خودتان را ضبط کنید و به صدای ضبط شده گوش دهید
یکی دیگر از راهنماهای خوب برای این که بدانید که آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم، ضبط موسیقی نواخته شده است. یکی دیگر از نکات عالی برای تمرین این است که صدای ساز نواخته شده توسط خودتان را ضبط کنید و برای دانستن ایرادات دوباره به آن گوش کنید. وقتی در حال نواختن هستیم، تمرکز روی تمام جنبههای ساخت موسیقی و گوش دادن به صدا ممکن است سخت باشد. ضبط کردن صدای نواخته شده و گوش دادن مجدد به ضبط، به شما امکان میدهد روی صدایی که با ساز ایجاد میکنید، تمرکز کنید. با این روش، شما میتوانید تغییرات سرعت، حرکت انگشت یا جاهایی در موزیک را که میتواند بهبود یابد، بهتر کشف کنید.
در مرحله بعدی، میتوانید به عقب برگردید و در جلسات تمرینی خود روی آن جزئیات متمرکز کنید. یک معلم میتواند در ابتدا شما را در این زمینه راهنمایی کند اما در تمرینی که استاد حضور ندارد نیز با استفاده از این روش یعنی از طریق گوش دادن، میتوانید معلم خود شوید.
قدم هفتم: بیشتر موسیقی گوش دهید
برای پیشرفت بهتر و سریعتر در امر یادگیری موسیقی، باید گوش دادن به انواع موسیقی یه خصوص آن نوعی که در حال آموزش آن هستید را افزایش دهید. این کار به شما کمک میکند تا قطعات یکسان را در موسیقی پیدا کنید و در ذهنتان نواختن آن را مررور کنید.
قدم هشتم: تئوری و تاریخ موسیقی را مطالعه کنید
در پاسخ به این سوال که آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم باید گفت که یک اقدام موثر در این زمینه، آگاهی از تاریخ و تئوریهای موسیقی است. در کنار گوش دادن زیاد به موسیقی، مطالعه برخی از تئوری موسیقی و تاریخچه آن میتواند به کامل کردن تجربه موسیقیایی شما کمک کند. این کار باعث میشود تا بتوانید قطعاتی را که یاد میگیرید، بهتر تحلیل کنید. تئوری موسیقی به شما کمک میکند ملودیها و آکوردهای قطعههای موزیک را درک کنید بنابراین یادگیری آنها را آسانتر میکند. به علاوه ممکن است با یادگیری قطعات بیشتر، شباهتهایی را در ساختارهای موسیقی مشاهده کنید. تاریخ موسیقی میتواند فلسفههای در حال تغییر ساخت موسیقی را در طول زمان به شما نشان دهد و به شما در تفسیر قطعات دورههای زمانی مختلف کمک کند.
قدم نهم: اجرا برای افراد دیگر
اجرا کردن برای دیگران روشی سرگرم کننده برای نشان دادن آن چه آموختهاید، است. افزایش فشار روی اجرا نشان میدهد که آیا شما واقعاً موسیقی را میشناسید یا نه. هنگام اجرا، به خاطر داشته باشید که در حالی که ما برای کمال تلاش میکنیم، اجرای یک اجرای کامل نت آنقدرها هم که تصور میکنید آسان نیست و بسیاری از افراد نمیتوانند کاملا این کار را انجام دهند. یادگیری نحوه پذیرش ناهماهنگیها و نقصها، بخش مهمی از یادگیری نحوه اجرا است. شما باید یاد بگیرید که چگونه در اثر اشتباهات، با نتها بازی کنید. هر چه بیشتر با اجراهای واقعی تمرین کنید، چه در قالب یک گروه باشد و چه توسط خودتان، احساس بهتر و راحتی بیشتری در هنگام اجرا خواهید داشت.
قدم دهم: صبر و پشتکار
نکته نهایی درباره این سوال که آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم، ممکن است واضح به نظر برسد، اما یادآوری خوبی است، صبور باشید. یادگیری چیزهای جدید، به زمان نیاز دارد. نوازندگان معروف و ماهر، سالها صرف تقویت مهارتهای خود کردهاند، اگر نتوانستید در مدت زمان کوتاهی به مهرت برسید، ناامید یا سرخورده نشوید. اگر احساس ناامیدی میکنید، سرعت خود را کم کنید و دوباره تلاش کنید یا اصلا برای مدتی، استراحت کنید. یادگیری موسیقی نیاز به زمان و تکرار دارد پس صبور باشید و به خودتان باور داشته باشید.