کلاس آموزش ارگ در اصفهان
بهترین دوره آموزش کیبورد در آموزشگاه موسیقی رادفر ، آموزش کیبورد اصفهان، آموزش ارگ ، آموزش پیانو
آموزش کیبورد و آموزش ارگ از بهترین دوره های آموزشی سازهای کلیددار یا کلاویه ای در آموزشگاه موسیقی رادفر است. کلاس آموزش ارگ در اصفهان به صورت خصوصی و عمومی با استاد و بهترین مدرس خوب با هزینه مناسب و تدریس خوب آهنگ های پاپ و سنتی … برگزاری کلاس آنلاین ارگ
۰۹۱۲۹۳۴۴۹۶۴ – ۰۹۱۳۱۰۷۲۰۸۵
۰۳۱-۳۴۴۸۵۹۳۴
این دوره های آموزشی در دپارتمان آموزش ساز در بخش آموزش سازهای کلیددار برگزار می شود. علاوه بر آموزش ارگ و آموزش کیبورد، آموزش گیتار در اصفهان ،دوره های آموزش پیانو نیز در آموزشگاه موسیقی رادفر برگزار می شود. هر یک از دوره های یاد شده در بالا یعنی کلاس پیانو در اصفهان ، آموزش کیبورد و آموزش ارگ در دو سطح مبتدی و پیشرفته برگزار می شوند.
یادگیری موسیقی همواره مورد علاقه هنر دوستان بوده است در کلاس های ارگ در آموزشگاه رادفر ما سبک های مختلف آموزش این ساز را با اساتید متخصص در هر سبک برای هنرجویان داریم تا بتوانند با اصول هر سبک از همان ابتدا درست و اصولی آشنا شوند.
هنرجویان عزیز که در دوره های آموزش ساز در آموزشگاه موسیقی رادفر شرکت می کنند می توانند پس از اتمام دوره های مقدماتی و مبتدی در هر ساز، در دوره های پیشرفته و تخصصی ساز خود شرکت کننده. علاوه بر دوره های تخصصی و پیشرفته آموزش ساز در آموزشگاه موسیقی رادفر، دوره های گروه نوازی سازهای ایرانی و گروه نوازی سازهای جهانی نیز برگزار می شود. برای کسب اطلاعات دقیق تر در خصوص دوره های آموزش پیانو، آموزش کیبورد و آموزش ارگ با تلفن های تماس آموزشگاه موسیقی رادفر در ارتباط باشید. 34485934-031
کیبورد یک ساز بی نظیر برای شروع است. این اینسترومنت برای افرادی که به تازگی یادگیری موسیقی را آغاز کرده اند بسیار مناسب می باشد. اگر طرفدار سبک هایی مانند EDM (موزیک دنس الکترونیک) یا سینث پاپ هستید، به یک سینتی سایزر نیاز خواهید داشت از آنجا که ساز کیبورد سازی بسیار تکامل یافته است و از قدرت مانوور و توان اجرایی بالایی برخوردار است یک نوازنده حرفه ای کیبورد نیز برای استفاده صحیح و مفید از امکانات سازش باید از توانایی های بسیاری برخوردار باشد.
می خواهیم بدانیم که یک نوازنده حرفه ای کیبورد باید چه ویژگی هایی داشته باشد و چه چیزهایی باید بداند.
1- آشنایی با نت خوانی و دشیفراژ
2- برخورداری از توان بالای تکنیکی در نوازندگی کیبورد و اجرای گامها، آرپژ ها و تزئینات روی کیبورد.
3- ریتم شناسی و آشنایی با کلیه سبک ها و Style های کیبورد
4- دانش هارمونی تحلیلی و هارمونی پراتیک روی کیبورد و تسلط کافی بر روی آکوردها
5- برخورداری از گوش موسیقایی خوب و سلفژ
6- ساز شناسی و آشنایی با گستره صوتی و تکنیکهای متداول سازها
7- توانایی اجرا در گروه و همنوازی با ارکستر و خواننده
8- بداهه نوازی در سبک ها و گامهای مختلف
9- تسلط به کاربری سیستم و کیبوردی که با آن نوازندگی می کند.
1-آشنایی با نت خوانی در کیبورد و دشیفراژ نت کیبورد
امروزه اگر کاری را به صورت علمی بلد نباشیم بهتر است که آن را کنار بگذاریم. همانطور که امروزه دوره دندان پزشک تجربی به سر رسیده است، دوره نوازندگان گوشی و خودآموخته نیز سپری شده و این نوع سیستم یادگیری موسیقی اغلب برای موسیقی های نواحی و محلی (موسیقی مردمی) مناسب است.
به دلیل پیچیدگی بلرخی از ملودی ها و رواج موسیقی آتونال، پیداکردن خیلی از ملودی ها کاری بس دشوار و گاه غیر ممکن به نظر می رسد. گاه نیز در یک گروه ارکستر آهنگساز یا رهبر ارکستر نتی (Sheet music) را به نوازنده می دهد که قرار است برای اولین بار اجرا کند و اگر نوازنده کیبورد نتواند آن را اجرا کند در واقع جایگاه خود را از دست می دهد.
امروزه برای نوازندگی حرفه ای کیبورد آشنایی با نت خوانی و زبان جهانی موسیقی علائم نت نگاری و همچنین دشیفراژ ضروری است.
دشیفراژ چیست؟
توانایی خواندن و اجرای یک قطعه موسیقی را از روی نت (Sheet music) را دشیفراژ می گویند.
در آموزشگاه موسیقی هنر پارسه هنرجو از بدو ورود با نت و نت خوانی آشنا می شود و کلیه مراحل آموزش مقدماتی از روی نت پیش می رود.
2 – برخورداری از توان بالای اجرای تکنیکهای نوازندگی کیبورد، اجرای گامها روی کیبورد و ارگ، اجرای آرپژ ها روی ارگ و کیبورد و اجرای تزئینات روی کیبورد و ارگ
ممکن است شخصی برای آموزش کیبورد به ما مراجعه کند که با نت خوانی و مبانی موسیقی آشنا است (مثلا نوازنده حرفه ای گیتار است) اما فقط دانش موسیقایی برای نوازندگی حرفه ای کیبورد کافی نیست. یک نوازنده حرفه ای کیبورد باید در عمل بتواند توانایی های خود را نشان دهد. اجرای گام های (گامهای مینور و ماژور و گام های دیگر مثل گام کروماتیک و گام های جز و بلوز و جیپسی و…) و اجرای سریع و تکنیکی آرپژها (روی انواع آکوردها) و اجرای تزئینات (مانند تریل، مردانت، ترمولو، گروپتو و…) باید بخشی از تمرینات روزمره یک نوازنده حرفه ای کیبورد و یا یک هنرجوی خوب کیبورد باشد و اجرای درست و دقیق این تکنیکها می تواند به اجرای خوب و تکنیکی یک قطعه موسیقی کمک فراوانی کند. بهترین نوازنده های کیبورد دنیا بخش عمده ای از تمرینات نوازندگی کیبورد خود را به همین تمرینات اختصاص داده اند.
کتاب های زیادی مانند هانون، اشمیت و … هستند که برای بالا بردن سرعت دست نوازنده کیبورد می باشند. کتابی نیز از آقای مجید بهبهانی در دست چاپ است که مجموعه ای از تمرینات تکنیکی را برای نوازندگان کیبورد گردآوری کرده است. در پکیج دوره کامل نوازندگی کیبورد آموزشگاه موسیقی هنرپارسه نیز بخشی از تمرینات هنرجوی نوازندگی کیبورد، شامل نواختن گام ها و آرپژ ها و دوبل نت ها و تزئینات می باشد.
3- ریتم سازی و ریتم شناسی روی کیبورد
یکی از قسمتهای مهم در کیبورد های ارنجر، قسمت Style است که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این قسمت ریتم های کیبورد در دسته بندی های مختلف و در سبک های مختلف مانند: Rock, Latin, Jazz و… طبقه بندی شده اند که یک نوازنده حرفه ای کیبورد باید کلیه سبک ها و ریتم ها را به خوبی بشناسد و از ادبیات و شیوه اجرایی هر یک از این سبک ها به خوبی با خبر باشد و با هر یک از ریتم های کیبوردش باید بتواند قطعه ای استاندارد بنوازد. یک نوازنده حرفه ای کیبورد باید توان آنالیز ریتم ها را داشته باشد و در دوره های پیشرفته تر نیز باید بتواند با کیبوردش ریتم سازی کند. دوره آموزش ریتم سازی با کیبورد نیز یکی از دوره هایی است که در آموزشگاه موسیقی هنر پارسه (ارگستان) به صورت تخصصی تدریس می شود و طی این دوره هنرجو قادر خواهد شد با انواع کیبورد به راحتی ریتمسازی کند.
4- آکورد شناسی و هارمونی پراتیک روی کیبورد
اجرای درست آکورد ها یکی از عوامل بسیار مهم در اجرای کیبورد است، می گویند نوازنده حرفه ای کیبورد را باید از دست چپش شناخت. متاسفانه اغلب افرادی که کیبورد را به صورت خودآموز یاد گرفته اند، آکورد ها را اشتباه می گیرند و یا اینکه قطعه را با آکوردهای ساده می نوازند و آکوردهای ترکیبی و پیچیده را حذف می کنند، در واقع دایره آکوردهای آنها بسیار محدود است. این در حالی است که بخشی از زیبایی های یک قطعه موسیقی در آکوردهای آن نهفته است. هنرجویی که دوره کامل نوازندگی کیبورد را می گذراند از ترم اول با آکوردها آشنا می شود. آکوردهای مینور، ماژور، کاسته، افزوده و آکوردهای چهار و پنج صدایی، وصل و پیوند آکوردها، تسلسل آکوردها استفاده از آکوردهای اورجینال یک قطعه و… مطالبی است که در پکیج آموزش کیبورد به هنرجو آموزش داده می شود. در این دوره هنرجوی کیبورد قادر خواهد شد که یک ملودی را به صورت صحیح آکورد گذاری کند و روابط ساختاری بین آکوردها را به خوبی بشناسد.
در آموزشگاه موسیقی هنر پارسه کلاس های جدا گانه برای هارمونی تحلیلی و هارمونی پراتیک برای نوازندگان سازهای دیگر و همچنین علاقه مندان آهنگسازی برگزار می گردد.
5- برخورداری از سلفژ و گوش موسیقایی قوی
داشتن گوش موسیقایی خوب و توان تشخیص فواصل و آکورد ها یکی از ملزمات نوازندگی و آهنگسازی و رهبری ارکستر است. از آنجایی که یک نوازنده کیبورد به نوعی رهبر یک ارکستر است که ملودی و ریتم و ارکستراسیون و هارمونی و… را رهبری می کند باید از گوشی قوی برخوردار باشد. برای همراهی با گروه و یا خواننده ای که تا کمون با آنها کار نکرده است یک گوش قوی لازم است تا ملودی را پیدا کند و با آکوردهای صحیح همراهی کند. در کلاس های سلفژ آموزشگاه موسیقی هنر پارسه هنرجوی کیبورد می آموزد که گام ها و فواصل را تشخیص دهد و آکورد های مختلف (مینور، ماژور و…) را از هم بازشناسد و همچنین یک ملودی را با گوش پیدا کند و اگر در اجرایی یکی از اعضای گروه فالش نواخت و یا نتی را خارج اجرا کرد فوراً متوجه شود.
ضمن اینکه در ارکستر های موسیقی پاپ اغلب مسئولیت رهبری ارکستر بر دوش نوازنده کیبورد است و از نوازنده کیبورد توقع می رود که گوشی قوی و حساس داشته باشد.
6- ساز شناسی و صداسازی
کیبورد هیچ صدایی از خود ندارد، اگر از یک نوازنده کیبورد بپرسید که صدای کیبورد چه صدایی است؟ جوابی نخواهد داشت. کیبورد صدای سازهای مختلف را تقلید می کند. کیبورد ها و سیتی سایزر های امروزی می توانند صدای سازهای مختلف را با بهترین کیفیت باز سازی کنند و البته این امر کار یک نوازنده کیبورد را سخت تر می کند و همچنین مسئولیت وی را بیشتر می کند. یک نوازنده حرفه ای کیبورد باید بتواند از همه صداهای ساز به خوبی استفاده کند و گستره صوتی و تکنیکهای اجرایی همه سازها را به خوبی بشناسد. در حقیقت وقتی از یک نوازنده کیبورد در یک ارکستر خواسته شود که نقش گیتار باس را ایفا کند، نوازنده کیبورد باید بتواند خط گیتار باس را با همان کیفیت و آرتیکولاسیون اجرا کند. این مستلزم آن است که هنرجوی کیبورد، سازهای دیگر را به خوبی بشناسد، رپرتوار سازهای دیگر را گوش کند و به کمک پلاگین های مختلف دقیق و درست بنوازد در غیر این صورت اینهمه پیشرفت در تکنولوژی صداس ازی و سمپلینگ بی فایده خواهد بود.
شاید در کلیپ های مختلف دیده باشید که یک نوازنده کیبورد چگونه گیتار، سنتور، ویولن، ساکسیفون و… را می نوازد.
درکلاس های تخصصی آموزش ارگ و کیبورد آموزشگاه موسیقی هنرجویان می توانند با سبک نوازندگی سازهای مختلف بر روی کیبورد و همچنین کار با پیچ بند و برس کنترلر و… آشنا شوند.
7- توانایی اجرای گروهی و همنوازی با ارکستر
خلاقیت در لحظه و هوش هیجانی یکی از نیازهای اساسی یک نوازنده است که با تمرین و قرارگیری در شرایط تصمیم گیری در لحظه، این هوش هیجانی و خلاقیت تقویت می گردد. هنرجو های بسیاری هستند که سالها تحت آموزش بوده اند و قطعات سختی را می نوازند اما متاسفانه در مواجهه با یک شرایط جدید دچار مشکل می شوند و نمی توانند با نوازنده ای دیگر خود را هماهنگ کنند. مثلا وقتی قرار می شود یک نوازنده کیبورد و یک نوازنده گیتار قطعه ای ساده را بنوازند، مرتباً دچار اشتباه در ملودی و ریتم می شوند. اوضاع زمانی وخیم تر می شود که قرار باشد دو نوازنده بدون نت و به صورت بداهه همنوازی کنند.
البته سازهای سنتی کمتر از این مشکلات رنج می برند به این علت که اولاً در کلاس کمتر درگیر نت خوانی و اجرای موبه مو از روی نت هستند و ثانیاً در موسیقی سنتی ایران بداهه نوازی جایگاه ویزه ای دارد و همین بداهه نوازی باعث افزایش هوش هیجانی و خلاقیت می شود تا جایی که برخی اساتید موسیقی ایرانی (مانند استاد محمدرضا لطفی) کنسرت بداهه نوازی می گذارند.
8- توانایی بداهه نوازی در گامها و در سبکهای مختلف
کافیست به مقاله ((اهمیت بداهه نوازی)) در همین سایت مراجعه فرمایید تا به اهمیت و ضرورت بداهه نوازی برای نوازندگان و آهنگسازان پی ببرید. یکی از تمریناتی که هنرجوی دوره کیبورد باید سر کلاس و نزد استاد انجام دهد، همین بداهه نوازی است به این صورت که استاد ریتم و تونالیته و تمپویی را در نظر می گیرد و هنرجوی کیبورد باید زمانی مشخص (مثلاً دو دقیقه) را به بداهه نوازی بپردازد. این بداهه نوازی سرآغاز کار آهنگسازی است و تاثیر بسزایی در پرورش خلاقیت و قوی شدن گوش نوازنده دارد. هرقدر که آموخته های تکنیکی و دایره آکوردهای یک هنرجو یا نوازنده کیبورد بیشتر باشد، بداهه نوازی او نیز قوی تر و زیباتر خواهد بود.
نظر ما این است که یکی از تمرینات همیشگی در کلاس آموزش ارگ و کیبورد تخصصی، همین تمرین بداهه نوازی است.
9- اپراتوری و کاربری سیستم کیبورد
یک نوازنده موفق و حرفه ای کیبورد باید بتواند کیبوردش را آنگونه که می خواهد تنظیم کند و ریتم ها و صداهای مورد نیاز برای قطعه را خودش بسازد و یا حداقل به درستی تنظیم نماید.
بسیاری از نوازنده ها مبلغ زیادی را برای خرید آخرین مدل های ساز هزینه می کنند اما متاسانه از آن ساز به صورت یک ساز مبتدی استفاده می کنند. در دوره های کاربری سیستم، هنرجو مباحثی مانند تنظیم کیبورد، ترکیب صداها، ریتم سازی با کیبورد، آکوردسازی و… را فرا می گیرد. درضمن دوره های آموزش ساختن midi song نیز در این آموزشگاه تدریس می شود
1 Comment
rhythmo
بسیار عالی