چگونه ساز مناسب را انتخاب کنیم؟

چگونه ساز مناسب را انتخاب کنیم؟

قبل از اینکه آموزش الفبای موسیقی را شروع کنید، لازم است که یکی از شاخه‌های این هنر را انتخاب کرده باشید. اگر نوازندگی مورد علاقه شما است، باید ابتدا به این سؤال جواب دهید که کدام ساز مناسب من است؟ آموزشگاه موسیقی در اصفهان سپس سازی که از هر نظر برایتان گزینه مناسبی است را تهیه کرده و هنر خودتان را با آن به نمایش بگذارید.
به طور کلی، انتخاب ساز مورد علاقه یکی از دغدغه‌های پررنگ افراد مختلف محسوب می‌شود. چون نواختن ساز و خواندن آهنگ از دیرباز با انسان‌ها همراه بوده و اولین انسان‌هایی که روی کره زمین پا گذاشته‌اند با کمک وسایل مختلف این هنر را به نمایش می‌گذاشتند. به مرور تغییرات زیادی در موسیقی و نوازندگی رخ داد و سازهای جدیدی تولید شدند.
هر کدام از این سازها برای نواختن موسیقی‌های خاصی مناسب هستند و مدت زمان یادگیری آن‌ها متفاوت است. البته نمی‌توان ابعاد سازهای مختلف و صداهایی که توسط آن‌ها تولید می‌شود را نیز برای انتخاب ساز مناسب نادیده گرفت.

معرفی انواع سازهای موسیقی

قبل از اینکه ساز مورد علاقه خودتان را انتخاب کرده و نوازندگی را شروع کنید، بهتر است که سازهای مختلف را بشناسید. در ادامه برخی از مشهورترین سازهای موسیقی را جهت شناخت بیشتر معرفی کرده‌ایم.

پیانو
کیبورد
گیتار
ویولن
ویولنسل
کُنترباس
سازهای بادی
سازهای بادی چوبی
سازهای کوبه‌ای ضرب‌آهنگ
سنتور
کلارینت

ملاک‌های انتخاب ساز مناسب

برای انتخاب ساز مورد علاقه‌تان باید ملاک‌های انتخاب ساز مناسب برای هر شخص را بشناسید. استاد سنتور در اصفهان چون انتخاب ساز بر اساس شخصیت هر فرد انجام می‌شود و سازی که برای یک نفر مناسب است، امکان دارد برای فرد دیگر گزینه مناسبی نباشد. در ادامه مواردی که برای انتخاب ساز موسیقی باید در نظر داشته باشید را جهت شناخت کلی ارائه کرده‌ایم.

1) انتخاب ساز بر اساس هویت فردی

اولین گزینه‌ای که برای انتخاب ساز باید به آن توجه داشته باشید میزان علاقه شما به آن ساز و خلقیات و رفتارهایتان است. اگر با دیدن گیتار حس می‌کنید نیمه گمشده خودتان را پیدا کرده‌اید، یا ساعت‌ها شنیدن صدای پیانو برایتان جذاب است، پیشنهاد می‌کنیم برای انتخاب ساز مورد علاقه‌تان این موارد را در نظر داشته باشید.
البته علاوه بر علاقه مواردی مانند درون‌گرا یا برون‌گرا بودن و صبور یا عجول بودن فرد نیز در انتخاب ساز توسط او تاثیرگذار است. به عنوان مثال، اگر صبور نیستید و می‌خواهید موسیقی را در کمترین زمان یاد بگیرید، سازهایی مانند پیانو، ویالون و… که نیاز به صرف زمان زیادی برای یادگیری حرفه‌ای دارند گزینه مناسبی برایتان نخواهند بود.

2) انتخاب ساز بر اساس سبک موسیقی مورد علاقه‌تان

در جواب سوال چگونه ساز مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟ باید این موضوع را در نظر داشته باشید که سبک موسیقی مورد علاقه‌تان چیست؟
اگر به موسیقی‌های سنتی علاقه‌مند هستید، بهتر است به سراغ سازهایی مانند سه تار که برای این موسیقی‌ها مناسب هستند بروید. در صورتی که به موسیقی‌های راک، پاپ یا حتی موسیقی متعلق به یک اقلیم خاص علاقه‌مند هستید نیز می‌توانید ساز متناسب با علاقه‌تان را برای نواختن انتخاب کنید.

3) مشخص کردن بودجه خرید ساز

برای انتخاب ساز مورد علاقه‌تان باید میزان بودجه مد نظرتان را هم مشخص کنید. چون بعضی از سازها مانند پیانو نسبت به سایر سازها گران‌تر هستند و برای خرید آن‌ها باید بودجه مناسبی در نظر بگیرید. البته هزینه استاد موسیقی و تعداد جلساتی که برای یادگیری ساز صرف کنید را نیز باید محاسبه کرده و هزینه آن‌ها را به مجموع بودجه خرید ساز و آموزش موسیقی اضافه کنید.
موقع بررسی قیمت ساز لازم است این موضوع را نیز در نظر داشته باشید، از هر ساز موسیقی چندین و چند نمونه ساخته شده است. با توجه به کیفیت ساخت ساز و برند تولیدکننده آن، قیمتی که برای ساز در نظر گرفته می‌شود متفاوت خواهد بود؛ بنابراین با توجه به بودجه تعیین شده باید ساز مورد نظرتان را از یک برند مشخص تهیه کنید.

4) محدودیت زمانی برای یادگیری موسیقی

برای یادگیری ساز مورد نظرتان چقدر زمان دارید؟ جواب دادن به این سوال کمکتان می‌کند سازی را انتخاب کنید که برایتان مناسب‌تر است. اگر فرصتی که برای یادگیری ساز در نظر گرفته‌اید زیاد نیست، بهتر است به سراغ سازهایی مانند ویولون که یادگیری نوتها و نواختن آن سخت‌تر است نروید.

5) محدودیت مکانی برای یادگیری موسیقی

بعضی از افراد در خانه‌های ویلایی و بزرگ ساکن هستند و می‌توانند ساز پرکاشن، پیانو و سازهایی که صدای بلندی دارند را به راحتی بنوازند؛ اما برای کسانی که ساکن خانه‌های آپارتمانی دارای دیواره‌های نازک هستند این شرایط وجود ندارد. این افراد باید سازهایی را انتخاب کنند که صدای بلند و آزاردهنده تولید نمی‌کنند، تا بتوانند به راحتی تمریناتشان را انجام دهند و به ساز مد نظرشان تسلط پیدا کنند.

6) پیدا کردن معلم موسیقی

یکی دیگر از مواردی که موقع توجه به نحوه انتخاب ساز مورد علاقه‌تان باید آن را در نظر بگیرید، امکان پیدا کردن اساتید موسیقی حرفه‌ای برای یادگیری آن ساز است.
با خرید سازهایی مانند پیانو، گیتار، ویولون و… محدودیت کمتری برای پیدا کردن استاد موسیقی خواهید داشت؛ اما در صورتی که قصد یادگیری یک ساز مخصوص یک اقلیم یا فرهنگ خاص را در نظر داشته باشید، پیدا کردن استاد موسیقی برایتان ساده نخواهد بود.

7) محدودیت‌های بدنی و فیزیکی

همه افراد شرایط بدنی و فیزیکی یکسانی ندارند و قدرت بدنی بعضی از آن‌ها بیشتر یا کمتر از سایرین است. با توجه به اینکه نواختن بعضی از سازها شرایط خاصی دارد، باید فیزیک بدنی خودتان را بررسی کرده و سازی که از هر نظر برایتان مناسب‌تر است را برای آموزش در نظر بگیرید. این موضوع برای انتخاب ساز مورد علاقه و مناسب کودکان نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

8) مشخص کردن هدف از یادگیری موسیقی

بعضی از افراد صرفاً با خاطر علاقه‌ای که به موسیقی دارند یک ساز را برای یادگیری انتخاب می‌کنند. در صورتی که قصد دارید نوازندگی را به صورت جدی دنبال کنید و عضو گروه‌های موسیقی شوید، شرایطتان برای انتخاب ساز کمی متفاوت‌تر خواهد بود.
برای یادگیری یک ساز به صورت حرفه‌ای لازم است که ابتدا به سوالاتی مانند رهبر ارکستر کیست و چه نقشی دارد پاسخ دهید و انواع موسیقی را بشناسید. سپس می‌توانید با مشاوره افراد متخصص در حوزه موسیقی یکی از سازهای مناسب را برای یادگیری انتخاب کنید.

9) راحتی یادگیری ساز با توجه به شرایط سنی

با وجود اینکه سن به عنوان عامل محدود کننده برای یادگیری موسیقی شناخته نمی‌شود، اما یادگیری سازهای سخت در دوران کودکی ساده‌تر است. در سنین پایین کودکان دغدغه‌ها و مشکلات بزرگ‌سالی را ندارند و می‌توانند نوت‌های سخت را به خوبی حفظ کنند؛ اما با افزایش سن، یادگیری سازها سخت‌تر می‌شود و بهتر است که فرد سازهایی را برای یادگیری انتخاب کنند که ساده‌تر است.

یک دیدگاه بگذارید