پدر دف ایران کیست؟
خلیفه میرزا آغه غوثی از هنرمندانی است که ساز دف را به جایگاه مهمی رسانده است. کلاس دف در اصفهان این هنرمند به علت خدمات هنری بسیار زیادی که داشت به پدر دف ایران شناخته می شود.
خلیفه میرزا آغه غوثی ، پدر دف ایران
خلیفه میرزا آغه غوثی در سال ١٣٠٧ در سنندج محله جورآباد چشم به جهان گشود. وی در خانواده متدین و مذهبی و عارف به دنیا آمد و از نوجوانی نزد پدرش استاد حاج غوثی به سیر و سلوک تصوف و فراگیری مداحی و دف نوازی پرداخت و تا پایان عمر به مداحی مذهبی و دف نوازی مشغول بود.
او در کودکی هنر دف نوازی و خوانندگی اشعارعرفانی و اذکار مذهبی را از پدرش که به قولی بهترین دف نوازان کردستان بوده است فرا گرفت.
میرزا آغه غوثی بیش از ۵٠ سال از عمر خود را صرف دف نوازی و خواندن اشعار عرفانی کرد و از معروفترین دف نوازان ایران به حساب می آید.
مرحوم آغه غوثی به همراه فرزندانش در بسیاری از جشنوارههای مختلف از جمله در جشنوارههای ذکر و ذاکرین، فجر ، هفت اورنگ ، آئینه ، میراث فرهنگی ، سوره جرگه عشاق ، ایرانگردی و جهانگردی کیش شرکت کرد.
در آموزشگاه موسیقی رادفر، دف مورد نظر خود را از میان برترین برندها را با قیمتی مناسب و با اطمینان از اصل بودن آن انتخاب کنید فروش خرید دف در اصفهان و خرید اینترنتی راهی سریع و آسان است که امکان سفارش کالای مورد نظر را با ضمانت کیفیت به شما می دهد.
شرکت در جشنواره معروف آوینیون فرانسه
شرکت آغه غوثی در جشنواره معروف آوینیون فرانسه در سال ۷۰ مورد استقبال بینظیر مردم آن کشور قرار گرفت و از طرف اساتید ؛ لقب «پرنده نادر» به او داده شد.
.وی در ترویج هنر دف نوازی نقش بسزایی داشته و در جشنواره های داخلی و خارجی در کشور های آمریکای لاتین٬ فرانسه٬ ترکیه و …به اجرا پرداخت مرحوم آغه غوثی همچنین در کشورهای مختلف از جمله در کلمبیا، پرو ، پاناما ، اکوادور ، یونسکو (در پاریس) ، مراکش، امارات، ایتالیا، اسپانیا ، هلند و اسکاتلند برنامههایی در مدح حضرت رسول (ص) اجرا کرد و با شرکت در جشنوارههای داخلی و خارجی نامی جاودانه برای خود برجای گذاشت تا جایی که به پدر دف ایران شهرت یافت.
استاد آغه غوثی برای معرفی عرفان اسلامی زحمات بسیاری کشید.او بیش از ۴٠ سال در خانقاه خودش تحت عنوان (خلیفه سلسله قادریه کسنزانی) به ترویج طریقت قادریه مشغول بود.
مراسم ذکری که آغه غوثی و دیگر دراویش آیین قادریه اجرا میکردند، از معدود طریقتهای درویشی است که مراسم ذکر آنها با از خود بیخود شدن حاضران در جمع همراه است. مراسمی که در آن دراویش در تکیه و خانقاه دور هم جمع میشوند تا به رهبری خلیفه ذکر بگویند.
دف آغه غوثی، عالیترین ساز مراسم و عضو جدایی ناپذیر آن به حساب میآمد، قدرت صوتی این ساز در برانگیختن حال و ایجاد هیجان نقش مهمی ایفا میکند، همچنین این ساز دارای جنبه های نمادین بسیاری نیز هست از جمله اینکه تعداد حلقههای زنجیر آن که ۱۰۱ عدد است با تعداد صفات خداوند مطابقت دارد.
آموزشگاه رادفر کلاس آموزش دف در اصفهان به صورت خصوصی با اساتید مجرب دوره های تخصصی ، مبتدی ، حرفه ای در آموزشگاه موسیقی در اصفهان برگزار می شود.
آثار استاد :
مجموع آثار به جای مانده از زنده یاد خلیفه میرزا آغه غوثی شامل دف، سجاده، تسبیح، البسه، اشعار مکتوب، کلاه و چپی، مدرک دکترای موسیقی و نواهای ایشان است که به درخواست خانه موسیقی تهران به موزه ملی موسیقی ایران تحویل داده شد.
آثار زنده یاد خلیفه میرزا آغه غوثی مداح پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) مشهور به پدر دف ایران در موزه ملی موسیقی کشور ثبت شد.
وفات
این عارف نامی در تیرماه ۱۳۸۶ به هنگام عزیمت به مکه معظمه دچار سکته مغزی شد و به دیار باقی شتافت . در حال حاضر فرزندان و نوههای ایشان ادامه دهنده راه و طریقش هستند.