مراحل تمیز کردن سنتور با روش اصولی

مراحل تمیز کردن سنتور با روش اصولی

سنتور سازی است که چه در محیط و چه در هنگام نواخته شدن، گرد و غبار روی آن می‌نشیند. استاد سنتور در اصفهان این گرد و غبار در گذر زمان، در پاکیزگی و کوک ساز اختلال ایجاد می‌کند؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود حداقل هفته‌ای یک بار سنتورتان را تمیز کنید.

تمیز کردن سنتور اصول خاصی دارد که در صورت عدم رعایت آن‌ها، ممکن است شدیدا به ساز آسیب بزنید. در این مطلب یک راهنما برایتان آماده کرده‌ایم تا بتوانید در چند مرحله، به تمیزی سازتان رسیدگی کنید. به علاوه در وبلاگ آموزشگاه موسیقی در اصفهان، می‌توانید مطالب بیشتری درباره مراقبت از سنتور بخوانید.

وسایل موردنیاز برای تمیز کردن سنتور

میله کاموا، خط‌کش یا یک مفتول سیمی
پارچه نمدی یا میکروفابیر
پر شتر مرغ یا قلمو
روغن زیتون
سشوار یا دستگاه بلوور (اختیاری)

مراحل گام به گام تمیز کردن سنتور
۱. انتخاب دستمال مناسب

ابتدا یک دستمال نمدی یا یک دستمال میکروفابیر خریداری کنید. این دستمال‌ها قدرت جذب بالایی دارند و گرد و غبار را به خوبی به خودشان جذب می‌کنند. ابعاد این دستمال خیلی مهم است و باید حداقل به اندازه عرض ساز باشد. ضخامت این دستمال نیز حائز اهمیت است. اگر دستمال خیلی ضخیم باشد، تمیز کردن سمت راست سنتور یعنی زیر سیم‌های زرد پشت خرک دشوار خواهد بود. فراموش نکنید که هرگز دستمال را مرطوب نکنید؛ چرا که سبب زنگ زدن سیم‌ها می‌شود.

در آموزشگاه موسیقی رادفر، خرید فروش سنتور در اصفهان سنتور مورد نظر خود را از میان برترین نمونه های یه مهر، دو مهر و سه مهر ویژه را با قیمتی مناسب و با اطمینان از اصل بودن آن انتخاب کنید خرید اینترنتی راهی سریع و آسان است که امکان سفارش کالای مورد نظر را با ضمانت کیفیت به شما می دهد.

۲. رد کردن پارچه از زیر سیم‌ها

یک خط‌کش، میله کاموا یا مفتول سیمی بردارید و با استفاده از آن، پارچه را از زیر سیم‌ها عبور دهید. سپس دو طرف پارچه در دو سمت ساز را بگیرید و آن را به چپ و راست روی صفحه ساز بکشید. با این کار می‌توانید به خوبی گرد و خاک سنتور را تمیز کنید.

۳. استفاده از دستگاه بلوور یا سشوار (اختیاری)

مرحله سوم از تمیز کردن سنتور اختیاری است و به نوعی جایگزین مرحله دوم است. عده‌ای به جای دستمال و میله، از سشوار یا دستگاه بلوور برای از بین بردن گرد و غبار ساز استفاده می‌کنند. این روش معمولا پیشنهاد نمی‌شود؛ چرا که ممکن است فشار باد، کوک سنتور را به هم بریزد؛ بنابراین پیشنهاد ما این است که به مرحله دوم اکتفا کنید.

۴. تمیز کردن گوشه‌ها

همان‌طور که اشاره کردیم تمیز کردن گوشه‌های سنتور و بین خرک‌ها با دستمال کار دشواری است؛ بنابراین در این مرحله به یک پر شترمرغ یا قلموی نازک نیاز دارید. با پر یا قلمو می‌توانید تمام گوشه‌های سازتان را بدون نگرانی از ایجاد خش روی بدنه، تمیز کنید.

۵. جلا دادن سنتور

پس از این که تمام مراحل تمیز کردن سنتور و از بین بردن گرد و غبار را انجام دادید، در صورت نیاز می‌توانید کمی به سازتان جلا دهید. برای براق کردن سنتور باید از یک روغن بی‌بو که حلال رنگ نیست استفاده کنید؛ در نتیجه روغن زیتون می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. این مرحله را به صورت مکرر انجام ندهید و بیش از حد ساز را روغنی نکنید.

یک دیدگاه بگذارید