فواید مهم یادگیری گیتار

فواید مهم یادگیری گیتار

گیتار یکی از محبوب‌ترین سازهای دنیا است و بسیاری از هنرجویان از سراسر جهان، این ساز را برای یادگیری انتخاب می‌کنند. کلاس گیتار در اصفهان جالب است بدانید نواختن گیتار، فواید فراوانی هم برای جسم و روان دارد.

۱. فواید شناختی

برخی تحقیقات درباره فواید یادگیری گیتار در مدرسه، نشان می‌دهند که دانش‌آموزان گیتاریست در زمینه رفتار، حافظه و هوش بهبود داشته‌اند. این دانش‌آموزان در مقایسه با سایر بچه‌ها، نیم‌کره چپ مغز بزرگ‌تری داشتند و یک پنجم اطلاعات بیشتر را در ذهنشان ذخیره می‌کردند. لوتز یانکه، روانشناس دانشگاه زوریخ که محقق این پژوهش بود، به این موضوع هم اشاره کرد که در بچه‌های گیتاریست بخش‌هایی از مغز که مسئول کنترل شنوایی، حافظه و دست‌ها هستند فعال‌تر می‌شوند. این تغییرات مثبت حتی در افراد بالای ۶۵ سال هم مشهود است! افراد مسنی که گیتار می‌نوازند کمتر دچار آسیب‌های آلزایمر یا زوال عقل می‌شوند.

۲. تقویت خلاقیت

یکی دیگر از فواید یادگیری گیتار، تقویت خلاقیت است. بسیاری از گیتاریست‌ها به بداهه‌نوازی و ترانه‌سرایی علاقه دارند و از طریق این روش‌ها به صورت مستقیم خلاقیت‌شان را تقویت می‌کنند.

۳. نظم و انضباط

هنرجویان گیتار برای این که بتوانند به سطوح پیشرفته برسند، باید ساعت‌های زیادی را تمرین کنند. این پشتکار در تمرین باعث می‌شود آن‌ها نظم و انضباط در امور را به خوبی یاد بگیرند و در سایر زمینه‌های زندگی نیز پیاده کنند.

در آموزشگاه موسیقی رادفر، خرید فروش گیتار در اصفهان گیتار مورد نظر خود را از میان برترین برندها از جمله ورونا، آگرین، آلمانزا، یاماها را با قیمتی مناسب و با اطمینان از اصل بودن آن انتخاب کنید خرید اینترنتی راهی سریع و آسان است که امکان سفارش کالای مورد نظر را با ضمانت کیفیت به شما می دهد.

۴. بهبود مهارت‌های حرکتی ظریف

نواختن گیتار باعث تقویت مهارت های حرکتی ظریف می‌شود. فشار دادن سیم‌ها روی فرت بورد برای تولید نت‌های مختلف، به حرکات پیچیده دست‌‌، انگشت‌ها و هماهنگی دقیق نیاز دارد. جای تعجب نیست که تحقیقات نشان می‌دهند گیتاریست‌ها قدرت و کنترل بیشتری در ناحیه دست‌ها دارند. این قدرت می‌تواند در سایر فعالیت‌های روزمره مثل تایپ و بریدن سبزیجات هم دیده شود.

۵. هماهنگی چشم و دست

هماهنگی بین چشم و دست، جزو بهترین ویژگی‌های گیتاریست‌ها است. این نوازندگان باید مدام به فرت بورد نگاه کنند تا انگشت‌هایشان را دقیق در جای درست بگذارند؛ البته به مرور ناخودآگاه الگوهای بصری در ذهنشان می‌سازند. در این فرآیند مغز بازخورد بصری از چشم ها دریافت می‌کند، اطلاعات را ارزیابی می‌کند و دستورالعمل‌های خاصی را برای انجام حرکت مناسب به دست‌ها می‌فرستد.

انتخاب ساز و سبک مورد علاقه اولین قدم یادگیری گیتار

اولین قدم برای شروع یادگیری گیتار زدن تهیه سازی متناسب با علاقه، هدف و نیاز شماست. همان‌طور که احتمالا می‌دانید سبک‌های مختلفی برای نوازندگی این ساز در سرتاسر دنیا مورد توجه قرار گرفته است که این سبک‌ها هم روز به روز در حال افزایش هستند. آموزش گیتار یکی از پرطرفدارترین کلاس‌های آموزشگاه موسیقی در اصفهان است. اگر از هنرجویان آموزشگاه بپرسید، می‌گویند کلاس‌ گیتار را در درجه اول بخاطر استاد خود دوست دارند. داشتن یک استاد حرفه‌ای که کلاس ها را اصولی و دوستانه پیش ببرد، از مهم‌ترین نکات یادگیری گیتار است.

پس برای تهیه ساز ابتدا باید سبک مورد علاقه خود را مشخص کنیم. آیا تمایل شما به سمت آموزش گیتار کلاسیک و فلامنکوست؟ یا راک و بلوز؟ شاید هم جز!

گیتار آکوستیک، کلاسیک، فلامنکو یا الکتریک؟ کدام سبک مورد علاقه شماست؟ کدام یک گیتار مورد علاقه شماست؟

اگر بخواهیم لیستی از مهم‌ترین نگرانی‌های افراد برای شروع یادگیری گیتار تهیه کنیم، این مورد برای شمایی که خواننده این مقاله هستید قطعا جایگاه بالایی نخواهد داشت. چرا که با راهنمایی‌های ما دید جامع‌تری نسبت به تهیه ساز مورد نظر خود خواهید داشت.

اولین قدم برای یادگیری گیتار زدن انتخاب سبک است. امروزه سبک‌های موسیقی بیشتر از حد تصور است، حتی شاید همین الان که در حال خواندن این مقاله هستید سبکی به سبک‌های موسیقی اضافه شود. پیشنهاد ما این است که در این ترافیک و تنوع سبک به سراغ سبک‌های پایه بروید و با آن‌ها کار را شروع کنید.

سبک‌هایی مانند: کلاسیک، فلامنکو، پاپ و راک. باقی سبک‌ها را می‌توان به نوعی در زیرمجموعه همین سبک‌های گفته شده آورد. حالا خودتان باید دست به کار شوید و از بین این سبک‌های نام برده شده یکی را انتخاب کنید. ما برای سادگی این کار اشاره‌ای مختصر به هر سبک و نوازنده‌های برجسته آن‌ها خواهیم داشت.

کلاسیک

اکثر قطعاتی که در این سبک به آن پرداخته می‌شود همان‌طور که از اسم آن پیداست، قطعات کلاسیک هستند. همان قطعاتی که در دوره باروک، کلاسیک، رمانتیک و… توسط نخبگانی چون موتسارت، باخ، بتهوون و… ساخته و نواخته می‌شدند. البته قطعاتی که در دسته کلاسیک قرار می‌گیرند خیلی بیشتر از این چند دوره تاریخی‌ هستند. فقط قصد داشتیم قبل از شروع به آموزش گیتار کلاسیک با محیط نوازندگی این سبک آشنا شوید.

از برجسته‌ترین نوازندگان گیتار کلاسیک می‌توان به جان ویلیامز و آندرس سگوویا اشاره کرد. شکل نگه‌داشتن گیتار در سبک کلاسیک با سایر سبک‌ها متفاوت است که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

فلامنکو

سری به اسپانیا و کولی‌های ایالت آندلس بزنیم. این سبک که شامل رقص، آواز و موسیقی اسپانیاییست بعد از ظهور گیتار فلامنکو به اوج شکوفایی خود رسید. این موسیقی را باید موسیقی سنتی اسپانیا دانست. که البته مسلمانان شمال آفریقا و موسیقی عربی نیز تاثیر بسزایی در شکل گیری این سبک موسیقی داشته‌اند.

در این سبک ما شاهد و شنوای موسیقی‌ای غنی و پر از ضربات ریتمیک هستیم که ته لهجه‌ای از موسیقی عربی در آن به گوش می‌رسد. با شروع آموزش گیتار در این سبک به دریایی از علم موسیقی دست پیدا خواهید کرد.

از نوازندگان برجسته این سبک می‌توان به پاکو دلوسیا، پاکو پنا، کارلوس مونتانا، آنتونیو ری، ویسنته آمیگو و… اشاره کنیم.

پاپ

نیاز به معرفی نیست. سبکی که اکثر نوازنده‌ها و خوانندگان امروزی در آن فعالیت می‌کنند و متاسفانه با ارائه آثار ضعیف در بازار موسیقی شروع به لطمه زدن به این سبک غنی کرده‌اند. سبکی که در گذشته آثار فاخری به موسیقی ما افزوده اما درحال حاضر رو به ویرانیست. بگذریم! این سبک که همیشه به علت قابل درک‌تر بودنش نسبت به باقی سبک‌ها مردمی‌تر بوده و مخاطبان زیادی داشته است هم نوازندگان برجسته‌ای به خود دیده است. اکثر افرادی که علاقه‌مند به شروع آموزش گیتار هستند از این سبک شروع می‌کنند.

از نوازندگان برجسته این سبک می‌توان به: ویگن، فرامرز اصلانی، اردشیر فرح، شادمهر عقیلی اشاره کرد.

راک

و در نهایت سبک راک. این سبک که بیشتر افراد تصور می‌کنند چیزی جز سر و صدا و داد زدن‌های الکی ندارد، تاریخچه‌ای به مراتب غنی‌تر از چیزی که فکر می‌کنید را در خود جا داده است.

این سبک که در ابتدا با هدف انتقال اعتراضات اجتماعی و سیاسی بوجود آمد یکی از گسترده‌ترین سبک‌های موسیقی با زیرمجموعه‌های فراوان است. یکی از اصلی‌ترین سازها در این سبک گیتار و مخصوصا گیتار الکتریک (نه گیتار برقی یا گیتار الکترونیکی) است که رنگ و بوی فضای راک را جلا می‌دهد.

در مقاله‌های بعدی به صحبت درباره گیتار الکتریک خواهیم پرداخت. این سبک در خارج از ایران محبوبیت بیشتری دارد اما اخیرا در داخل کشور هم افراد زیادی به این سبک علاقه نشان داده‌اند و در حال تولید آثار خوبی هستند.

از بهترین نوازندگان این سبک می‌توان به جیمی هندریکس، دیوید گیلمور، ادی ون هیلن، گری مور و نوازندگان زیاد دیگری اشاره کرد.

نکتۀ مهم

حالا که به اختصار به هر سبک اشاره‌ای کردیم و نوازندگان مطرح آن‌ها را معرفی کردیم، نوبت خود شماست تا با وقت گذاشتن و گوش دادن به هر سبک علاقه خود را ارزیابی کنید و قدم اول آموزش گیتار یعنی انتخاب سبک را محکم بردارید. در ضمن به یاد داشته باشید که هیچکدام از سبک‌های گفته شده نسبت به سبکی دیگر بهتر نیست و همه چیز بستگی به علاقه و هدف شما دارد.

هر چند افراد زیادی هم هستند که در ابتدای کار آموزش گیتار یک سبک را انتخاب می‌کنند. اما با گذشت زمان و پیشرفت در نوازندگی، برحسب تغییر ذائقه موسیقی یا حتی نداشتن علاقه به اولین سبکی که انتخاب کرده‌اند، رو به انتخاب سبک‌های دیگر می‌آورند و قطعا شما هم از این قاعده مستثنا نیستید.

پس پیشنهاد می‌کنیم در این مرحله وسواس زیادی به خرج ندهید.

همچنین می‌توانید با مراجعه به سایت‌های معتبر، گیتارهای مختلف را با توجه به هدف خود بررسی کنید و از شخصی که در این کار تخصص دارد بخواهید تا برای اطمینان از بی‌عیب بودن ساز، تست صدای آن و در نهایت انتخاب ساز به شما کمک کند.

در ضمن باید به این نکته هم اشاره کرد که گیتارهای کلاسیک (اسپنیش) در سایزهای ۴/۱، ۲/۱، ۴/۳ و ۴/۴ تولید می‌شوند که سایز ۴/۴ مناسب افراد بالای ۱۲ سال و سایر سایزها مناسب افرادیست که کمتر از ۱۲ سال سن دارند.

یک دیدگاه بگذارید