طرز صحیح دست گرفتن دف

طرز صحیح دست گرفتن دف

یکی از ابتدایی‌ترین نکاتی که باید برای نواختن دف یاد بگیرید، طرز صحیح دست گرفتن دف است. شاید این نکته به نظرتان پیش پا افتاده یا ساده باشد؛ اما باید بدانید که بسیاری از اشتباهات پیچیده بعدی، از همین نحوه غلط دست گرفتن دف نشأت می‌گیرند. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی در اصفهان با ما همراه باشید تا قدم به قدم نحوه دست گرفتن این ساز را به شما آموزش دهیم.

طرز صحیح دست گرفتن دف

گام اول: صاف بنشینید

برای این که بتوانید طرز صحیح دست گرفتن دف را اجرا کنید، ابتدا باید نحوه نشستن شما درست باشد. کلاس دف در اصفهان هرگز به پشتی صندلی تکیه ندهید؛ بلکه لبه صندلی بنشینید و تا جای ممکن کمرتان را صاف کنید.

گام دوم: وزن دف را بین جفت دست‌هایتان تقسیم کنید

با جفت دست‌های خود دف را نگه دارید و وزن آن را بین دست‌هایتان تقسیم کنید. روش‌های دیگری هم برای نگهداری دف وجود دارند که پیشنهاد می‌کنند وزن دف را روی یک دست بیندازید؛ اما تجربه ثابت کرده است این روش‌ها به مرور به عضلات دست و گردن آسیب می‌زنند. برای این که حداقل فشار را هنگام دف‌نوازی تجربه کنید، بهتر است وزن ساز را بین جفت دست‌هایتان تقسیم کنید.

گام سوم: انگشت شست را روی شستی قرار دهید

اگر راست‌دست هستید با دست چپ و اگر چپ‌دست هستید با دست راست، شستی را بگیرید. انگشت شست را روی قسمت فرورفته دف یا همان شستی قرار دهید. شست شما نباید کاملا باز و صاف باشد؛ چرا که با پوست دف برخورد می‌کند و به مرور باعث از بین رفتن رنگ آن ناحیه می‌شود. باید انگشت شست را خم کنید با پوست ساز هیچ برخوردی نداشته باشد.

در آموزشگاه موسیقی رادفر، خرید فروش دف در اصفهان ساز مورد نظر خود را از میان برترین برندها را با قیمتی مناسب و با اطمینان از اصل بودن آن انتخاب کنید خرید اینترنتی راهی سریع و آسان است که امکان سفارش کالای مورد نظر را با ضمانت کیفیت به شما می دهد.

گام چهارم: انگشت اشاره را در جایگاه درستش قرار دهید

در طرز صحیح دست گرفتن دف، انگشت شست و اشاره مانند یک انبر عمل می‌کنند که ساز بین آن‌ها قفل می‌‌شود. درباره جایگاه انگشت شست توضیح دادیم؛ اما در سمت مقابلش انگشت اشاره قرارگرفته است که جایگاه متفاوتی دارد.

انگشت اشاره را به سمت بیرونی ساز ببرید تا جایی که به بند دوم انگشت برسید. سپس کمی این انگشت را خم کنید؛ اما مراقب باشید هرگز با پوست ساز برخورد نکند چرا که باعث خفگی صدای ساز می‌شود.

گام پنجم : جایگاه دست کنار دف را تثبیت کنید

حالا که وزن دف را به درستی میان هر دو دست تقسیم کردیم و ساز را بین انگشت شست و اشاره قفل نمودیم، نوبت به جایگاه دست کنار دف می‌رسد. ابتدا به صورت فرضی کمانه دف را به سه قسمت تقسیم کنید. سپس انگشت شست را دقیقا در قسمت میانی کمانه قرار دهید.

گام ششم: فاصله دف را با خودتان تنظیم کنید

اگر دف را کاملا صاف نگه دارید، در مچ دست کنار دف نوعی شکستگی ایجاد می‌شود. در طرز صحیح دست گرفتن دف باید دف را کمی سمت خود مایل کنید تا مچ دست‌تان کاملا صاف شود. ارتفاع دف نیز نباید خیلی بالا یا خیلی پایین باشد؛ بلکه باید حداکثر تا اواسط صورت شما بالا بیاید.

یک دیدگاه بگذارید