سخت ترین ساز موسیقی از لحاظ یادگیری کدامند؟

سخت ترین ساز موسیقی از لحاظ یادگیری کدامند؟

ساز های بسیار زیادی وجود دارند که هرکدام علاقمندان خاص خود را دارند. اما یک سوالی که همیشه برای افراد علاقمند به شروع موسیقی پیش می آید، میزان سختی و آسانی فراگیری ساز می باشد.

توجه داشته باشید که همه‌ی ساز‌های موسیقی سختی‌هایی برای یادگیری دارند و اگر شما به سازی علاقه داشته باشید همه‌ی سختی‌ها آسان می‌شوند و برعکس اگر به سازی علاقه نداشته باشید آن ساز، سخت‌ترین ساز دنیا می‌شود.

پس دقت داشته باشید که هیچ معیار و شاخصی برای اندازه گیری سختی و آسانی ساز‌ها وجود ندارد؛ ولی، چون برخی از ساز‌ها در ابتدای کار روند یادگیری طولانی تری دارند، به همین خاطرممکن است آن ساز کمی دشوار به نظر برسد و ساز‌هایی که روند یادگیریشان سریع‌تر است به نظر راحت آیند.

اگر چه ۱۰ ساز سخت موسیقی از لحاظ یادگیری را در ادامه این مطلب می توانید بخوانید، اما در نهایت، تمرین، علاقه و پشتکار شما میزان سختی و آسانی فراگیری یک ساز را مشخص می نماید.

۱- ویولن

ویولن یک ساز زهی آرشه‌ای است؛ یعنی تولید صدا توسط حرکت آرشه بر سیم انجام می‌شود. ویولن همیشه به چند دلیل در دسته ساز‌های سخت قرار می‌گیرد. زیرا این ساز پرده بندی ندارد و نوازنده خودش باید جایگاه درست هر نت را پیدا کند و همچنین نوازنده باید شنوایی موسیقیایی قوی داشته باشد تا متوجه شود صدای حاصله کوک و درست است یا خیر. آموزش ویولن در اصفهان به همین دلیل روند یادگیر و تسلط نسبی روی ساز ویولن کمی زمان بر است و ساز را برای هنرجو بی حوصله سخت می‌کند. این ساز هم در گروه نوازی و هم تکنوازی کاربرد دارد و مدت زمان یادگیری دوره ابتدایی این ساز حدود دو الی سه سال است.

۲ – کر French horn

کر سازی از خانواده سازهای بادی برنجی است. این ساز از لوله‌ای نسبتاً طولانی درست می‌شود که برای سادگی دست گرفتن و نواختن آن را به صورت مارپیچ خم می‌کنند.

کلیدهائی برای کوتاه و بلند کردن طول لوله نیز روی آن نصب شده‌است. زیری و بمی نت‌ها در این ساز توسط فشار هوایی که وارد دهانه شده و کلیدهایی که به دریچه‌ها و لوله‌ها متصل هستند، ایجاد می‌شود.

همچنین این زیری و بمی نت‌ها را می‌توان با قرار دادن دست بر روی بخش زنگ مانند ساز تنظیم کرد.قطر لوله این ساز مانند کورنت یا ساکسوفون به‌تدریج گشاد می‌شود، یعنی لوله آن در نزدیک دهنی باریک است و به طرف انتهای ساز گشادتر می‌شود.

۳- ارگان Organ

ارگان یک ابزار موسیقی با صفحه کلید است و از یک یا چند قسمت تشکیل شده است که هرکدام کیبوردهای مختلفی دارند و با دست ها یا پاها نواخته میشود. ارگان یک قطعه ی هنری نسبتا قدیمی است که تا قبل از انقلاب صنعتی به عنوان یکی از پیچیده ترین ابزارهای مکانیکی دست ساز انسان شناخته میشد. ارگان قلب و روح سنت موسیقی غرب بوده است. یکی از ویژگی های برجسته ی این ساز، توانایی آن برای تولید کوچکترین صداها تا قدرتمندترین آن است. پس تعجبی ندارد که Wolfgang Amadeus Mozart ارگان را شاه ابزارهای موسیقی نامید!

۴ – ابوا

ابوا نیز سازی بادی – چوبی است. یکی از دلایلی که این ساز در بین ۱۰ ساز سخت قرار می‌گیرد این است که در آوردن صدای دلخواه و ایده آل از ساز به مهارت و زمان زیادی احتیاج دارد. همچنین در حین نواختن نوازنده باید دائم انگشتان خود را تغییر دهد تا صدای ساز یکنواخت نشود. مدت زمان لازم برای آموزش مباحث اولیه ساز حدود ۲۰ ماه است.

۵- نی انبان bagpipe

نی انبان جزء ابزار موسیقی aerophone است که نی های محصوری در آن قرار گرفته است. این وسیله از زمان اختراعش یک موسیقی مهیج در اروپا، قفقاز، اطراف خلیج فارس و شمال افریقا ایجاد کرده است.

نی انبان ۹ نوت دارد که باید در فشار ثابت نواخته شود. اگرچه تاریخ دقیق پیدایش نی انبان ناشناخته است اما گفته شده‌است که بابِلی‌ها در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد نی انبان داشته‌اند.

۶- چنگ

چنگ یا هارپ یک ساز زهی است که با ضربه زدن انگشتان دست بر سیم‌های ساز صدا تولید می‌شود. این ساز نیز به خاطر حالت قرار گیری انگشت‌ها روی سیم و ضرورت کنترل پدال‌های آن با پا برای صاف یا تیز کردن صدا، کمی دشوار است.

علاوه بر این هماهنگی لازم بین پا و دست هنگام نواختن به حوصله و زمان بیشتری نسبت به دیگر ساز‌ها نیاز دارد. این ساز در تک نوازی و گروه نوازی‌ها کاربرد دارد.

۷ – پیانو piano

پیانو با استفاده از یک صفحه کلید نواخته میشود و بطور گسترده در موسیقی کلاسیک و جاز بصورت تک نفره- در خانه و برای آهنگ سازی و تمرین استفاده میشود. sound board و سیم های فلزی توسط یک جعبه ی چوبی محافظت میشوند. در حقیقت پیانو یکی از معروف ترین ابزار موسیقی در جهان است که نام آن مخفف کلمه ی ایتالیایی pianoforte است که این کلمه از دو قسمت شامل: پیانو به معنی ملایم و فورته به معنی صدای بلند –رسا- تشکیل شده‌است و به خوبی منعکس‌کنندهٔ توانایی این ساز در تولید شدت‌های گوناگون صدا می باشد.

۸ – گیتار کلاسیک و فلامنکو

گیتار یک ساز زهی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. گیتار در سبک‌های مختلفی مانند پاپ، کلاسیک، فلامنکو و… آموزش داده می‌شود. آموزش خصوصی گیتار در اصفهان در سبک کلاسیک و فلامنکو علاوه بر قطعات و ملودی‌هایی که آموزش داده می‌شود، اصول صحیح نوازندگی گیتار و تکنیک‌های اصولی این ساز نیز گفته می‌شود.

در این سبک برای تولید صدای با کیفیت باید انگشتان دست راست از نظر تکنیک بسیار ورزیده شوند، به همین خاطر پیشرفت در این ساز به تمرین و حوصله زیادی احتیاج دارد. همین امر سبک کلاسیک و فلامنکو را کمی کسل کننده و دشوار کرده است.

در آموزشگاه موسیقی رادفر، فروش خرید گیتار در اصفهان گیتار مورد نظر خود را از میان برترین برندها از جمله ورونا، آگرین، آلمانزا، یاماها را با قیمتی مناسب و با اطمینان از اصل بودن آن انتخاب کنید خرید اینترنتی راهی سریع و آسان است که امکان سفارش کالای مورد نظر را با ضمانت کیفیت به شما می دهد.

۹ – آکاردئون ACCORDION

آکوردئون یک ساز بادی شستی‌دار با سطح مورب متحرک در دو طرف و بدنه فانوسی است. این ساز جزء ابزارهای موسیقی با حالت جعبه ای است، و همچنین به عنوان squeezebox نیز شناخته میشود. این ساز را نوازنده بین دو دست خود می‌گیرد که در میانهٔ آن، مجاری هوایی قرار دارند که با باز و بسته شدنشان توسط نوازنده، صدا تولید می‌شود.

در یک سمت صفحه ‌کلید کوچکی تعبیه شده‌است که کلیدهای آن وظیفه کنترل ورود هوا به مجاری را دارند و در سمت دیگر جعبه طنین قرار دارد که آن نیز معمولاً دکمه‌های مخصوص خود را دارد. آکاردئون در اروپا، شمال و جنوب آمریکا معمولا در موسیقی folk استفاده میشود. این وسیله همچنین به عنوان ابزار انفرادی یا به همراه موسیقی کلاسیک استفاده میشود. قدیمی‌ترین نام این ساز هارمونیکا است که یک اسم یونانی و به معنی هارمونی موسیقیایی میباشد.

۱۰ – درام Drums

درام-طبل- جزء ابزارهای موسیقی ضربه ای است. آنها حداقل یک پوسته دارند که پوسته ی درام-drum skin- نامیده میشود. طراحی اولیه ی درام بدون تغییر مانده است و قدیمی ترین ابزار موسیقی جهان است. Diembe نوعی درام است که میتوان با یک درامر آن را نواخت در حالیکه انواع دیگر مثل bongo drums و timpaniبه ۲ یا چند نوازنده نیاز دارد. نوازنده های جاز، درام هایی را ترجیح میدهند که تکان و طنین بالایی داشته باشد درحالیکه نوازنده های راک، درام هایی را ترجیح میدهند که صدای بلند وخشکی داشته باشد. قرن ها پیش از درام حتی در مراسم مذهبی نیز استفاده میکردند.

یک دیدگاه بگذارید