برای تقویت هوش موسیقیایی کودکان چه باید کرد؟

برای تقویت هوش موسیقیایی کودکان چه باید کرد؟

هوش موسیقیایی یکی از هوش‌های چندگانه گاردنر است که به درک و تشخیص انواع صدا و توانایی تولید موسیقی اشاره دارد. کودکانی که از این نوع هوش برخوردار هستند، همان خوانندگان، نوازندگان و موسیقی‌دانان برجسته آینده خواهد بود. به غیر از عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی نیز می‌توانند تاثیر فراوانی بر تقویت هوش موسیقیایی کودکان بگذارند. در این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی در اصفهان، راهکارهایی را به والدین ارائه می‌دهیم که می‌توانند با استفاده از آن‌ها، کودکانی با هوش موسیقی بالا تربیت کنند.

راهکارهای تقویت هوش موسیقیایی کودکان
اجازه دهید کودکان دنیای موسیقی را کشف کنند

برای تقویت هوش موسیقیایی کودک، ابتدا باید مدام او را در معرض دنیای موسیقی قرار دهید. می‌توانید همراه کودک به یک فروشگاه موسیقی بروید تا او انواع سازهای مختلف را از نزدیک ببیند. در صورت امکان به کودک اجازه دهید انواع مختلف سازها را امتحان کند و صدایی که از آن‌ها تولید می‌شود را بشنود. کلاس موسیقی کودک در اصفهان در حالت ایده آل از کودک بخواهید یکی از سازها را انتخاب کند و سپس فرزندتان را برای یادگیری آن ساز به آموزشگاه موسیقی رادفر بفرستید.

یک گروه موسیقی کوچک تشکیل دهید

یک گروه کوچک و چندنفره تشکیل دهید که کودک نیز عضوی از آن باشد. افراد گروه باید با همکاری یکدیگر سازهای جدید اختراع کنند؛ مثلا می‌توانند با یک سطل کوچک یک طبل بسازند. در نهایت باید با این سازهایی که ساختند، یک اجرای کوچک برگزار کنند. نقش والدین هم مشخص است؛ آن‌ها باید کودکان را تشویق کرده و این فرآیند را برای آن‌ها سرگرم‌کننده و لذت‌بخش کنند.

می‌توانید دوستان و بچه‌های هم سن‌وسال کودک را به خانه دعوت کنید و یک دورهمی موسیقی تشکیل دهید؛ حتی در صورت تمایل می‌توانید این کار را با اعضای خانواده انجام دهید. در این روش کودک علاوه‌بر تقویت هوش موسیقیایی، مهارت کار گروهی را نیز می‌آموزد.

کودک را در معرض موسیقی قرار دهید

یکی از عوامل محیطی که باعث تقویت هوش موسیقیایی کودکان می‌شود، حضور پررنگ موسیقی در محیط زندگی است. سعی کنید یک لیست از بهترین موسیقی‌ها در سبک‌های مختلف تهیه کنید. سپس در ساعاتی از روز این موسیقی‌ها را در خانه پخش کنید تا کودک نیز آن‌ها را بشنود. به واکنش کودک به سبک‌های مختلف موسیقی دقت کنید. می‌توانید گاهی در هنگام شنیدن این موسیقی‌ها درباره آهنگساز یا خواننده آثار نیز با او صحبت کنید؛ البته توجه کنید داستان‌هایی را روایت کنید که برای کودک جذاب است و کنجکاوی او را تحریک می‌کند. معرفی بتهوون به عنوان نابغه موسیقی ناشنوا، یک نمونه از داستان‌های جذابی است که می‌توانید بررای کودک تعریف کنید.

کلاس آموزش آواز کودکان در اصفهان ،این آموزشگاه با داشتن اساتید مجرب انواع کلاس آواز کودک را با بهترین کیفیت ارائه می دهد. معلمان موسیقی به روزترین آموزش ها را ارائه می دهند.

بازی تشخیص صدا را انجام دهید

مجموعه‌ای از صداهای ضبط شده سازهای مختلف و صدای اشیا را آماده کنید. سپس این صداها را تک‌به‌تک پخش کنید و از کودک بخواهید تشخیص دهد صدای چه چیزی را می‌‌شنود. این بازی نه تنها باعث آشنایی با صدای سازهای مختلف می‌شود؛ بلکه توجه کودک را به انواع صداهای روزمره‌ای که می‌شنود جلب می‌کند. نتیجه چنین تمرینی تقویت هوش موسیقیایی و تقویت گوش موسیقی است.

یک دیدگاه بگذارید