کلاس آموزش کمانچه در اصفهان
نگاهی به ساز کمانچه
اولین گام در آموزش کمانچه شناخت این ساز است. کمانچه یکی از سازهای اصلی موسیقی ایرانی است و به جرات می توان گفت که بعد از تار مهم ترین ساز موسیقی ایرانی به شمار می رود.
یادگیری موسیقی همواره مورد علاقه هنر دوستان بوده است. کلاس آموزش کمانچه در اصفهان با استاد مجرب دوره مقدماتی و حرفه ای در آموزشگاه موسیقی اصفهان _ صورت خصوصی و کلاس آموزش آنلاین کمانچه با قیمت و هزینه مناسب …
۰۹۱۲۹۳۴۴۹۶۴ – ۰۹۱۳۱۰۷۲۰۸۵
۰۳۱-۳۴۴۸۵۹۳۴
این ساز که از جمله سازهای زهی-آرشه ای است، علاوه بر شکم، دسته و سر، پایه ای در انتهای کاسه دارد که روی زمین یا زانوی نوازنده قرار میگیرد و نهایتا با کشیده شدن آرشه بر روی سیم ها و چرخش ساز نواختن آن آغاز می شود. صدای ویژه این ساز باعث شده است که نه تنها در موسیقی دستگاهی ایران بلکه در موسیقی مقامی نی کاربرد بسیاری داشته باشد. کمانچه در آذرماه 1396 در سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسید.
ساختار کمانچه
اجزای تشکیل دهنده ساز کمانچه شامل کاسه طنینی، پوست، دسته، خرک، سرپنچه، گوشی ها، شیطانک، سیم گیر و نهایتا پایه است. ترکیب این اجزا در کنار یکدیگر ساختار اصلی ساز کمانچه را شکل داده است.
انواع ساز کمانچه
ساز کمانچه در انواع مختلفی ساخته میشود که عبارتند از:
کمانچه معمولی؛ این نوع ساز رایج ترین نوع کمانچه است و در اندازههای مختلف ساخته میشود. کمانچه معمولی دارای چهار سیم است و با آرشه نواخته میشود.
کمانچه آلتو؛ این نوع ساز بزرگتر از کمانچه معمولی است و صدایی بمتر دارد. کمانچه آلتو دارای چهار سیم است و با آرشه نواخته میشود.
کمانچه سوپرانو؛ این نوع ساز کوچک تر از کمانچه معمولی است و صدایی زیرتر دارد. کمانچه سوپرانو دارای چهار سیم است و با آرشه نواخته میشود.
کمانچه جَرَف؛ این نوع ساز دارای دسته بلندتر و کاسه بزرگتری است و صدایی بمتر دارد. کمانچه جَرَف برای نواختن در گامهای پایینتر مناسب است.
کمانچه لری؛ این نوع ساز در مناطق لرستان و بختیاری رایج است و دارای سه سیم است. کمانچه لری با آرشه نواخته میشود و صدایی تیز و شفاف دارد.
کمانچه خراسانی؛ این نوع ساز در مناطق خراسان رایج است و دارای چهار سیم است. کمانچه خراسانی با آرشه نواخته میشود و صدایی گرم و دلنشین دارد.
کمانچه کاسهای؛ این نوع ساز کاسه ندارد و به جای آن از یک صفحه چوبی استفاده میشود. کمانچه کاسهای صدایی ضعیفتر از کمانچه معمولی دارد و برای تمرین مناسب است.
کمانچه برقی؛ این نوع ساز دارای پیکاپ است و می تواند به آمپلی فایر متصل شود. کمانچه برقی برای نواختن در مکانهای بزرگ و پر سر و صدا مناسب است. انتخاب نوع کمانچه به نیاز و سلیقه نوازنده بستگی دارد.
نحوه نواختن کمانچه
به طور کلی کمانچه در حالت نشسته نواخته می شود و ساز در هنگام اجرا حول محور خود می چرخد.به گونه ای که نوازنده ساز را به طور عمودی و با دست چپ خود می گیرد و انگشتان دست چپ نیز بر روی سیم ها در طول دسته ساز حرکت می کنند و همزمان آرشه (کمانه) با دست راست به صورت افقی در حرکات رفت و برگشتی بر روی سیم ها کشیده می شود.
بهترین آموزشگاه برای آموزش کمانچه
آموزشگاه موسیقی رادفر برای آموزش کمانچه جایی است که هنرجو به گونه ای تربیت شود که علاوه بر صحیح و ژوست نواختن قطعات بتواند آرتیکولاسیون آن را نیز به خوبی اجرا نماید. همچنین استاد مربوطه باید توانایی انتقال دانش از روش ها و متدهای به روز را داشته باشد. علاوه بر اینکه مدرس حرفه ای کمانچه باید بتواند نواختن خلاقانه را نیز به هنرجو آموزش دهد. همچنین از آنجایی که کمانچه ساز سخت و پیچیده ای است آموزشگاه و مدرس باید با استفاده از روش های انگیزشی و تشویقی شور یادگیری در هنرجو ایجاد کنند.
آموزش صحیح انگشت گذاری در ادامه بخش بسیار مهمی است چرا که اگر این مورد از ابتدا درست نباشد در ادامه مشکل ساز خواهید بود ، همه موارد جزئی همچون آرشه کشی و … از همان ابتدا مورد اهمیت است تا آموزشی اصولی در پیش داشته باشیم.
در ادامه می رسیم به نوازندگی این ساز برای نواختن قطعات مختلف ابتدایی تا دست هنرجو برای نوازندگی درست آموزش ببینند و همچنین بر اساس علاقمندی هنرجو می تواند این قطعات متغیز باشد.
پس از آنکه اندکی که در آموزش پیش رفتیم و نت ها و دیگر موارد آموزشی نوازندگی را یاد گرفتیم می رسیم به ردیف نوازی که بخش عمده آموزش این ساز ایرانی است.
بهترین در بخش بعدی می رسیم به نوازندگی در گروه و آشنایی و هماهنگی نوازنده در کنار دیگر سازها که این خود بخش مهمی است مبحث نوازندگی است.
۰۹۱۲۹۳۴۴۹۶۴ – ۰۹۱۳۱۰۷۲۰۸۵
۰۳۱-۳۴۴۸۵۹۳۴